In de coderoadshow kan je uitproberen hoe dat programmeren werkt. Hoe laat je apparaatjes en computers doen wat jij wil? Dat doe je met een programmeertaal.

Een programmeertaal gebruikt woorden die mensen begrijpen en vertaalt ze in enen en nullen (de taal die een computer begrijpt).

Die computer en die apparaatjes noemen we ‘hardware’ en de programma’s (die maak je met een programmeertaal) noemen we ‘software’.

Hardware kan je aanraken en vastpakken en software niet.

Scratch is een programmeertaal die speciaal is gemaakt om kinderen te leren programmeren. Je gaat met Scratch spelletjes, animaties en ’kunst’ maken en met mBlock (een Scratch-'kloon') apparaatjes besturen en programmeren.

Scratch mBlock

Naschoolse cursus

De coderoadshow bestaat uit 16 naschoolse lessen van 1 uur. In deze lessen leer je werken met Scratch. Hiermee maak je verhalen en spelletjes en programmeer je robots. Ook maak je kennis met kunstmatige intelligentie en ontdek je hoe je een computer kan laten leren.

Scratch mBlock

Gastlessen en workshops

De coderoadshow geeft ook gastlessen en workshops op maat. Dit kan bijvoorbeeld ‘muziek programmeren met Scratch’ zijn, een vertaalmachine bouwen, de computer plaatjes laten sorteren, of knutselen met de microbit. Alles is mogelijk, bekijk de coderoadshow promo maar eens.
Ook kan de coderoadshow ondersteunen en aansluiten bij projecten op school. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Van het lesmateriaal van de coderoadshow is in 2018 dit boek uitgebracht. De coderoadshow-cursus is nu inmiddels aangepast en uitgebreid met kunstmatige intelligentie en internet of things.
machinebrein.nl

programmeren proberen? contact